9. januar 2007

iPhone er her!


Endelig er iPhone blitt lansert, og jeg kan ikke vente til den kommer for salg. Tviler på at den er i en prisklasse som passer vanlige folk med det første, men likevel... Det er lenge siden jeg har sett noe så vakkert og gjennomført når det gjelder mobiltelefoni, og hva kan vel bli bedre enn en telefon som kjører operativsystemet til apple, OS X?

I tillegg til at telefonen i seg selv er dritlekker, så har den noen funksjoner som man bare kan drømme om. iTunes synkroniserer alle mediafilene dine med iPhone, og i tillegg synkroniserer den også haugevis med data, som kontakter, kalendere, fotografier, notater, favorittlister og e-postkonti.

iPhone kommer uten taster, men har i stedet en trykkfølsom skjerm. Dette er kanskje ikke så veldig nymotens lenger, men igjen overgår apple seg selv, iPhone sin trykkfølsommen skjerm brukes nemlig uten noen plastikkpenn, men kontrolleres med dine egne fingre.

Mobilen er tynnere enn de andre såkalte smartphone på markedet, med en tykkelse på bare 11,6 mm. I tillegg har den et innebygd kamera med 2 megapikslers oppløsning, minijackplugg til hodetelefoner, inngang for SIM-kort, en mikrofoninngang, en høyttaler og en vanlig iPod-plugg.

Det skal også være mulighet for internettilkobling via telefonen. Dermed får man ikke bare en mobil med iPhone, men man får også en mini-mac, som kan lese e-post, vise kart og bruke internett, og en 8GB stor iPod med trykkfølsom widescreen. Kan det bli bedre?

1 kommentar:

I sa...

Tja, verdensfred, for eksempel?