29. desember 2008

Stans massakren i Gaza

Verdenssamfunnet må ta et oppgjør med Israel - de må stilles til ansvar for massakren i Gaza.

Gaza er et område på størrelse med Hamar kommune, hvor det bor over 1,5 millioner mennesker - de fleste av disse er flyktninger - som lever i konstant fattigdom og er avhengig av nødhjelp. Med den økonomiske og fysiske blokkaden som Israel innførte i Gaza i 2007, har disse forholdene bare forverret seg.

Rakettangrepene fra Hamas tidligere denne uken var et svar på en meget spent situasjon - når Israel fører en så brutal politikk, som bare avler hat og ekstremisme, så er de nødt til å forstå at noen kommer til å slå tilbake. Og selv om jeg ikke forsvarer at Hamas skøt raketter som desverre traff to israelske sivile, så kan frustrasjonen deres forstås, og Israels svar er helt motbydelig.

Til nå er nesten 300 Palestinere drept, blant dem mange barn og flertallet er sivile. I tillegg har Israel bombet Universitetet i Gaza, og gjort det umulig for hjelpearbeidere å komme til området. Sykehusene er fyllt opp og dødstallene hoper seg opp.

Kun 1 israeler er drept så langt.

Dette er det verste angrepet på Palestina siden 1967, og det kan nesten virke som om Israel ikke har tenkt å gi seg før de har utslettet hele Gaza. Selv FNs sikkerhetsråd krever at Israel stanser angrepet, og åpner blokkaden slik at hjelpearbeidere kan komme frem.

Dette er ikke en krig mellom to nasjoner, dette er én stats utsletting av et folk.


Følg utviklingen her: Angrepet på Gaza, time for time.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg er i ferd med å miste trua på menneskeheten...